Novemberi és decemberi tanfolyam

Örömmel tesszük közhírré, hogy sikeres akkreditációját (nyilvántartási szám: 16-ÖF/22-1) követően munkatársainkkal megtartottuk első örökbefogadásra felkészítő tanfolyamunkat.

ÖRÖKBEFOGADÁSRA

FELKÉSZÍTŐ TANFOLYAMAINK

2016. november 11-12-13., (péntek-szombat-vasárnap),

2016. december   9-10-11., (péntek-szombat-vasárnap).

Az érdeklődőknek: a foglalkozások pénteken 16:30-tól 19:45-ig, szombaton 9:30-19:00-ig,  vasárnap 9:30-tól 16:15-ig tartanak budapesti irodánkban: VI., Teréz krt. 24. II. em. 10. (10-es kapucsengő). Tanfolyamot akkor indítunk, ha arra legalább 6 olyan személy jelentkezik, akik előzőleg pszichológus által tartott szakmai tanácsadáson illetve vizsgálaton vettek részt a területileg illetékes TEGYESZ-nél. Összesen háromszor 45 percet lehet hiányozni ahhoz, hogy a tanúsítvány kiadható legyen. Ha ennél többször kényszerül valaki távol maradni, az elmulasztott órákat a következő tanfolyamon (díjmentesen) pótolhatja. Kérjük a jelentkezőket, küldjék el nevüket, (a feleség a leánykori nevét is), születési helyüket, annak idejét, lakcímüket és anyjuk nevét is, minderre a tanúsítvány kiállításához lesz szükségünk. A kapcsolattartás érdekében írják meg telefonszámukat, életkorukat, foglalkozásukat, és hogy van-e már akár vér szerinti, akár örökbefogadott gyermekük. Kérjük továbbá, hogy a személyenként 20.000,-Ft összegű képzési díjat legkésőbb a kiválasztott tanfolyam első munkanapját megelőző napig az Alfa Szövetség  OTP 11702036-20642239 számú bankszámlájára befizetni szíveskedjenek. Kellő számú jelentkező esetén vidéken is szervezünk tanfolyamot, az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen várjuk a helyszínjavaslatokat.

 Sample Image

A tanfolyam oktatói:

Kiss Zsófia pszichológus, klinikai szakpszichológus. Egy vér szerinti és egy örökbe fogadott gyermek édesanyja. Jelentős szakmai tapasztalata van az ambuláns pszichoterápiában és felnőttoktatásban. A szorongásos- és hangulatzavarok mellett egyre többen keresik fel meddőségi problémák miatt. Az örökbefogadást mint a gyermekvállalás alternatív formáját rendkívül fontosnak tartja. Személyes tapasztalatai és szakmai érdeklődése segítik abban, hogy az örökbefogadás területén is hatékony segítséget nyújtson a hozzá fordulóknak.

Dr. Schümeky-Dászkál Angéla ügyvéd. Két örökbefogadott kislány édesanyja. Örökbefogadóként és társadalmi szempontból is fontosnak tartja, hogy az örökbefogadás, illetve az örökbe adás mint alternatíva szélesebb körben megjelenjen a közgondolkodásában. A témával kapcsolatos magyar és külföldi szakirodalmat megismerve ezért is vállalta, hogy előadóként részt vesz az örökbefogadást fel

Dr. Szigeti F. Judit pszichológus, tanár, kétszeres örökbefogadó anya. Érdeklődési területe a gyermekvállalás, a fogamzási nehezítettség illetve az örökbefogadás lélektana. Ezekkel a témákkal mind a gyakorlatban, mind szakmai publikációkban foglalkozik. A Semmelweis Egyetem Klinikáin végez pszichológusi munkát. Család- és párterápiában, valamint traumafókuszú EMDR-terápiában végzett tanulmányokat.

Dr. Téglásy Imre életvédő bioetikus, a 20 éve örökbefogadások előkészítésével is foglalkozó Alfa Szövetség munkatársa. Egy halott, három nagykorú és hét kiskorú gyermek vér szerinti édesapja. Korai gyermekvédelmi és közösségi terhesgondozóiként önkéntes munkatársaival együtt azt tekintik küldetésüknek, hogy minél több vér-, szív és lélek szerint megédesülő szülő érezhesse: az élet vállalásának győztes szereplője, akinek testi és/vagy lelki termékenysége anyaországunk legféltettebb

ÉLETRE FEL!