A FORRÁS Alapítvány életvédő videofilmjei

A FORRÁS Alapítvány 1991. július 1-én alakult. Tevékenysége közé tartozik a gyermek és családvédelem körébe tartozó rövid - televízió sugárzásra alkalmas - riport és dokumentum jellegű filmek (pl. életvédelem, párkapcsolat, család, házasság stb. témában) készítése, külföldi videofilmek magyar nyelvű szinkronizálása, az iskolai oktatásban is felhasználható oktató-nevelőfilmek készítése. Ezeken felül védőnői és családvédelmi szolgálatok szakmai továbbképzése valamint természetes családtervezési oktató programok beindításának tervezése, iskolai oktató-nevelő, felvilágosító jellegű előadások tartása is munkájuk részét képezi.
Az általuk forgalmazott filmek számlával és postai utánvétellel megrendelhetők az alábbiak szerint (FORRÁS Alapítvány, 7634 Pécs, Vöröskő u. 17., tel.: 72/256-225):

• A megtört varázs (21 perc, ára: 1.380,-Ft /db)
    Az első magyar életvédő film - véleményeket és tényeket mutat be a megszületés előtti életről, annak kiolthatóságáról. Érzékeltetni kívánja a születendő emberi személy és az anyaság mérhetetlen értékét. Egyre több diáklány szenved az abortusz testi és léleknyomorító hatásától. E film arra indítja a fiatalokat, hogy ismerjék meg, értékeljék és tiszteljék saját testüket és termékenységüket. A filmet a Forrás Alapítvány készítette.
  • A Billings módszer (30 perc, ára: 1.480,-Ft/db)
    A természetes fogamzásszabályozás egyik, egészségre ártalmatlan módszerét mutatja be. A fiatalok döntési szabadságát olyan egyszerű ismeretanyag közlésével teszi teljesebbé, amely összhangban van az ember testi és lelki természetével. Az amerikai filmet a Népjóléti Minisztérium támogatásával a Forrás Alapítvány szinkronizálta.
  • Egymásért (3 film, 55 perc, ára 1.980,-Ft/db)
    A három film összefüggő, mégis egyenként önálló részből álló párkapcsolat-házasság-család témát dolgozza fel, melyek mindannyiunkat érintenek. Filmünkben megpróbáltunk a fiatalokat legjobban érdeklő, személyes jellegű (családi, házassági, szerelmi, baráti) kapcsolatok felé fordulni. A filmet a Forrás Alapítvány készítette.
  • Nincs második esély! (30 perc, ára 1.580,-Ft/db)
    Van-e biztos védelem az AIDS ellen? Korunk "pestise"? Legyőzhetetlen? Csupán "egy kis odafigyelés", ahogy azt reklámozzák? Ebben a filmben AIDS-es betegek nyilatkoznak arról, hogyan hatott életükre a gyógyíthatatlanság tudata. Az amerikai filmet a ZMC Stúdió szinkronizálta.
  • Élet a születés előtt (20 perc, ára 1.380,-/db)
    A film a méhen belüli életet tárja elénk fotók, ultrahangos- és üvegszálas videofelvételek segítségével. E film a születésünket megelőző életünk kilenc hónapos alakulását mutatja be a megtermékenyítéstől a születésig.
  • Kedves gyermekeim..! (30 perc, ára: 1.480,-Ft/db)
    A dokumentum film a nők és férfiak abortusz utáni lelki sérüléseit (az ún. post abortus syndroma tüneteit) mutatja be valóságos, személyes hangvételű formában, melyben egy édesanya levelet ír négy elvetélt gyermekéhez.
  • Segíts, hogy beszélhessek! (26 perc ára 1.380,-Ft/db)
    A "Segíts, hogy beszélhessek Alapítvány" videofilmje betekintést nyújt egy olyan műhelymunkába, mely feladatának tekinti a segítést mindazon gyermekeken, akik öröklött, szerzett okok miatt beszédfejlődésükben sérültek. A segítség módszere a szülők, védőnők, pedagógusok bevonásával történő speciális játék, melyet egy sokirányú szakvizsgálat előz meg.

A filmek árához járul még a súlytól és értéktől függő postaköltség! Az alapítvány közhasznú szervezetként non-profit jelleggel működik, a forgalmazott kazettáikból származó bevételt munkájukba, újabb filmek készítésére forgatják vissza.