Mária és lányai

„Köszönöm a segítséget. Szépen berendezkedtem. Nagyon boldog vagyok, hogy újra a gyermekeimmel lehetek!” – szól az sms-üzenet az Alfa-hang mobiltelefonján. – És munkatársunkat nagy-nagy öröm tölti el: SEGÍTHETTÜNK. Egy kilátástalan helyzet jó véget ért, illetve Máriának van „esélye”, hogy három lányát fölnevelje.

Józsika története

Tizenöt éves, jól öltözött, szép arcú kislány, az általános iskola nyolcadik osztályát végzi. Gyermeket vár. A kis somogyi faluban, ahol élt, nem tudják állapotát. Ne is tudja meg senki! – szól a kérés az Alfa-hanghoz.

A hetedik lovacska

A történet kétszeresen is fájdalmas, de sokszorosan is felemelő, örömteli. Gyermek születik! Ember születik: Down-kóros kisbaba. A kromoszóma-rendellenességgel született gyermek rendkívül kedves, szerető szívű, barátságos.

Ferike története

A harmadik gyermek, Ferike története egészen más! Őt kétéves korában láttam először. Szüleivel és két kis nővérével ugyanoda utazott, ahová én: babatalálkozóra. Ők egy későbbi állomáson szálltak föl az autóbuszra, és előttem három üléssel foglaltak helyet: a kedvesen pöttyösarcú, sötétbőrű Terike, a hirtelenszőke apa öt-, négy- és kétéves gyermekeikkel.

Cikk folytatása

Két történet két lányról - röviden

Két fiatal nő! Módfelett boldogok! Egyikőjük így tudatta a nagy eseményt üzenetében: Megszületett a kislányom, Évike! 2570 g. 47 cm. Egészséges, tündéri kisbaba! – A másikuk csak ujjongani tud, nem telik be örömmel: aranyos, szép kisfiam van! Boldog vagyok, hogy szoptathatom. Parányi kezével ujjamba csimpaszkodik, láthatom rám tekintő szemeit! Nem gondoltam, hogy ilyen nagy boldogság a gyermek.

Cikk folytatása

Viki levele - Gyermekvállalás vagy karrierépítés?

Személyes tapasztalatot osztok meg most Önökkel – veletek. Hogy egyetemistaként karriertervezés, életútegyengetés közben hogyan lettem anya, egy gyönyörű kisfiú édesanyja, akit ma már nem adnék oda senkinek és semminek a világ összes kincséért sem, pedig először igencsak megrémültem a gondolattól, hogy akkor most hogyan tovább…