(utó)gondozásban lévőknek

Évről évre minden nyáron együtt ünnepeljük meg „Országos Babatalálkozónkon” élet- és családvédő szövetségünk szervezésében azoknak a gyermekeknek a születésnapját, akiknek az örökbe adásában az alapítványunk működött közre.

Erre a kiemelt jelentőségő országos eseményünkre immár hagyományosan minden év júniusában hívjuk és várjuk gondozottjainkat: a kisbabákat, a kisgyermekeket, a már „megédesült” szülőket és még örökbe fogadásra váró házaspárokat, szövetségünk önkénteseit, és persze szűkebb tágabb „családunk” minden más tagját is.

Az első nap délutánja általában a várakozó házaspároké, akik az örökbe fogadással kapcsolatos kérdésekről hallhatnak hasznos információkat meghívott szakembereinktől és alapítványunk munkatársaitól. A jelenlévők a késő estébe nyúló eszmecserék oldott légkörében a bennük felmerülő örökbefogadással kapcsolatos kérdéseikre is megnyugtató válaszokat kapnak.

Szombat reggel még többen leszünk, mivel érkeznek a „megédesült” családok az örökbefogadott gyermekeikkel.

Természetesen nemcsak jó hangulatban találkozhatnak az örökbe fogadó családok, hanem értékes és hiánypótló tudományos ismeretterjesztő előadásokat is meghallgathatnak. Mindig meghívunk egy – két olyan hazai szakembert, akik a jog, a pszichológia, az egészségügy vagy a pedagógia szakterületén örökbefogadással kapcsolatos témákban tapasztaltak, jártasok. Az előadások témáit kiscsoportos felnőtt beszélgetéseken bizalomteljes légkörben meg is vitatjuk.

Azért, hogy a gyerekek se unatkozzanak, a szülők programjával párhuzamosan, korosztály szerinti bontásban kézműves foglalkozásokat, interaktív játszóházat, vagy kerekítős foglalkozásokat tartanak meghívott pedagógusaink, konduktoraink.

A szombati közös ebéd keretében örömmel köszöntünk fel valamennyi örökbefogadott apróságot, és vágjuk fel a születésnapi tortájukat. Ezt követően közösen életfát ültetünk el.

Rendezvényünk jól szolgálja munkatársaink, gondozottjaink és a meghívott szakemberek kölcsönös tapasztalatszerzését, közösséggé kovácsolódását. Reméljük, hogy továbbra is minden nyáron találkozunk, hogy feltöltődhessünk tartalmas és hasznos programokon, és a gyermekekkel együtt kikapcsolódhassunk.

BABATALÁLKOZÓ 2020

Szeretettel várunk Dömösön 2020. július 31 – augusztus 1. hétvégén. A programot és a jelentkezést hírlevélben küldjük, figyeljétek a “postaládátokat”!

FONTOS, hogy JELEZZETEK VISSZA EMAILBEN MINÉL ELŐBB, mert csak elegendő jelentkezővel tudjuk megrendezni!

Reméljük, hogy találkozunk az idén is!