Érzékeljük a bajt. A tinédzserek és a huszonévesek is. Valahogy valami nem jó! Hiába! Bár mindent szabad, amihez kedved támad, mind megteheted; az öröm, a jó, tiszta érzés elillan. Helyébe csalódottság, ürességérzés, bánat, gyakran kétségbeesés lép. Miért? Hiszen élvezed a percadta lehetőségeket, hiszen mindenki így csinálja! Mégis! Miért nem jó semmi? Miért nem okoz igazán örömöt?

Bármily hihetetlen, az ifjak és a lányok a legfontosabb életcéljuknak a szép, boldog családot nevezik meg. A többi: pénz, sok pénz, karrier, utazás, menő kocsi, csajok és bulik csak ez után állnak a rangsorban. A leghangosabbaknál is!

Ki mondja meg nekik, hogy az élet mégis szép?! Hogy életük a legfőbb értékük, hogy erre az értékre vigyázhatnak, sőt mindenki a saját életére vigyázhat leginkább: Ki mondja meg nekik, hogy legszebb céljuk, a boldog, harmonikus család megvalósulása érdekében lehet és szükséges olykor nemet mondani. Lehet és szükséges az árral szembe úszni. Másnak lenni, ha megmosolyogják, ha kinevetik is érte.

Egyáltalán, kivel beszélhetnek kétségeikről, gyötrő kérdéseikről? Szülővel, más felnőttel, esetleg tanárral? – A „ne tedd!” nem elég! Miért ne tedd? A fiatalok vágynak beszélgetni minderről!

Ki mondja meg nekik, hogy termékenységüket veszély fenyegeti, hiszen a korábbi 2-3 féle nemi betegséggel szemben ma már huszonhat féle nemi úton terjedő betegséget regisztráltak. 1962 óta, az ún. szexuális forradalom kezdete óta! E betegségek közül néhány szinte észrevétlenül gyulladást, gyulladássorozatot indukál, és oda jóvátehetetlenül a gyermeknemzés képessége! A gyermekszülés lehetősége!

Ki mondja meg nekik, kitől kérdezhetik, hogy a szexuális érintkezés nem pótolja a szerelmet. Hogy szerelem, hűség, magunk értékeinek megőrzése teheti majd lehetővé a legfőbb cél elérését.

Ki mondja el nekik, hogy az AIDS vírus nem kiabál előre: vigyázz, itt vagyok! Hogy egész életére reménytelen, kétségbeesett és társadalomból kirekesztett az, akit egyszer megfertőztek. Hogy nincs visszaút!

Lehet nemet mondani! Kérdéseikkel, kételyeikkel találnak szép, kedves gyermekeink, fiataljaink ma már olyan szakembereket, akik örömmel fogadják kisebb-nagyobb ifjúsági csoportok, szülők felkérését. Egész Magyarországon, de Európa minden országában is megindult ez a munka vagy szolgálat. Alfa Szövetségünkben is megtalálhatók és igénybe vehetők ezek a szakemberek.

© Az írás szerzői jog védett, minden jog fenntartva Alfa Szövetség!