KAMPÁNYBA KEZDTÜNK AZ ÉLET VÉDELMÉÉRT

SÚLYOS TEHER? Oszd meg velünk! – biztatjuk önkéntes munkatársainkkal az abortuszveszélynek kitett anyákat, akik segítséget kaphatnak éjjel-nappal elérhető telefonvonalunkon.

MA TEHER, HOLNAP ÁLDÁS! – plakátunkkal is arra hívjuk fel a figyelmet, hogy akik úgy érzik, hogy a rájuk nehezedő anyagi, lelki gondok súlya alatt egyetlen útjuk maradt: az abortusz, azoknak ehelyett más megoldást segítsünk találni, és enyhítsük a súlyos válsághelyzetét.

Az élet védelméért indított kampányt az Alfa Szövetség

Oda mentünk el és azokkal szerettünk volna találkozni, akik és ahol megóvhatnának egy életet. Mégis lemondanak erről az életről, mert túlságosan nagy súlynak érzik, különösen akkor, ha nem is tudják: van kihez fordulni, kaphatnak segítséget. Nekik szerettük volna, és szeretnénk folyamatosan megmondani: fordulhatnak az Alfa Szövetséghez.

Akik úgy érzik, rosszkor jött az életükbe egy új élet, akiért felelősséggel tartoznának, de ezt a felelősséget nem tudják vállalni, azoknak szeretnénk tanácsadást nyújtani, hogyan lehetne mégis megóvni az apró új életet.

Az Alfa önkéntes munkatársaiként két héten át, esőben, napsütésben ácsorogtunk Budapest különböző helyszínein, hogy odaadhassuk az Alfa Szövetség szórólapját, vagy csak az elérhetőségét.

Egyesek csak elsietek mellettünk, de volt, akinek sikerült a kezébe adni mindazt, amit nekik szántunk: egy szórólapot vagy egy kártyát az Alfa elérhetőségével, valamint egy kis ajándékot. Aki kibontotta a csomagot, meglepődhetett, mert egy aprócska babát talált benne. A baba azonban mégsem volt olyan kicsi, sőt meglepően nagy, ha arra gondolunk: egy ugyanekkora magzat élete még elvehető.

A sietős nők gyakran párjukkal vagy édesanyjukkal voltak. Nem számíthattak ránk, valószínű, hogy ezért is szinte megállás nélkül robogtak el mellettünk. Mégis volt, aki még futólag megköszönte a szórólapunkat.

Mindennek ellenére akadtak, akiket különösen érdekelt a kampányunk. Több védőnő fogadta örömmel az Alfa Szövetség plakátját és szórólapjait, és megígérte: láthatóvá teszi azokat a hozzá érkezők számára, vagy át is adja nekik.

 A kampány ily módon nem ért még véget, sokan csak ezután értesülnek majd arról: akkor is kaphatnak segítséget, amikor igazán egyedül vannak, és ha szeretnének megóvni egy életet, van kihez fordulniuk. 

Szavak helyett beszéljenek tovább a képek, amelyek a kampány helyszínein készültek: