Egy New Jersey-ben született kislány anyakönyvi kivonatába igen különös születési helyet fognak bejegyezni: egy new jersey-i vasútállomást. A kislány 2020. július 17-én, délelőtt tíz óra körül a forgalmas newarki Penn Vasútállomáson, egy WC-fülkében jött világra.

Egy new jersey-i rendőrtiszt testre rögzített kamerájával készült videófelvételen láthatók a kislány születését követő elképesztő események.

A videó magyar felirattal

A lélegzetelállító felvétel legelején több rendőr közelíti meg a kislány anyját, aki az egyik WC-fülkében állt. Először az egyik rendőr rádión azt mondja valakinek, hogy „ez nem egy kisbaba”, nyilvánvalóan azt gondolva, hogy az anya még nem szült. De aztán az anya is megszólal (személyiségi jogok miatt kiszerkesztve), és megmutatja takaró- vagy kabátfélébe csavart újszülöttet. A meglepett rendőr száját elhagyta néhány szitokszó.

A videóban hallható magyarázat alapján az újszülött „nem reagál, nem lélegzik és szürkés árnyalatú”.

Bryan Richards rendőrtiszt, aki korábban mentősként dolgozott, azonnal a legközelebbi mosdóhoz vitte a babát, és mellkaskompressziót alkalmazott. Richards először sürgősségi ellátást kért, de aztán meggondolta magát, és úgy döntött, hogy maga viszi be az újszülöttet egy közeli kórházba. 

Alberto Nunes rendőrtiszt szirénázva hajtott a kórház felé, miközben Richards az utasülésen folytatta az újraélesztést, hogy eltávolítsa a magzatvizet a kislány légutaiból. Egyértelmű, hogy Nunes igencsak sietett, mert egyszer csak hallani, amint Richards megszólal: „nehogy kinyírj, Nunes!” Úgy tűnik, hogy a kórházba vezető úton az újszülött végre elkezdett lélegezni, mert hallani, amint Richards azt mondja: „jól van, jó kislány.”

Épp amikor a kórházhoz értek, az újszülött végre felsírt. A videó azzal zárul, hogy Richards a karjában beviszi a síró babát a kórház sürgősségi osztályára. A hírek szerint anya és lánya már jól vannak.