2022. májusában Alfa Szövetségünk önkénteseivel adománygyűjtést szerveztünk az ukrán – orosz háború kárpátaljai lakosai számára. A május eleji kárpátaljai utunkról szóló videóriportot alább lehet megtekinteni:

Amerikai és angol, illetve más anyanyelvű barátaink tájékoztatására csináltunk egy angol nyelvű változatot, amivel őket is meglephetjük, hiszen az ő anyagi támogatásuk nélkül nem vihetünk volna semmit Kárpátalja nélkülöző családjainak, illetve diákjainak és pedagógusainak, orvosainak az ottani iskolákba, kórházakba.

Az angol nyelvű változat:

ÚJRA MEGYÜNK KÁRPÁTALJÁRA!

Szándékunk és jelenlegi tudásunk szerint 2022. augusztus 2 – 3-án újra viszünk adományt Kárpátaljára. Ezúttal Nagydobrony lesz az első állomásunk, ahol elsősorban húskonzerveknek örülnének a polgármester tájékoztatása szerint. Persze nem hagyjuk ki az ottani két magyar iskolát sem: az általánost és a líceumot. Tervezzük meglátogatni az ungvári magyar gimnáziumot, és Munkácsra is szeretnénk eljutni.
Laptopoknak nagyon nagy hasznát vennék a pedagógusok, valamint nagy szükség van magyar nyelvű mesekönyvekre!

AKI TUD SEGÍTENI, JELEZZE elérhetőségeinken!